BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Nový 7.2 AV receiver Pioneer naplní špičkovým zvukom celý dom


2018/03/27

Pioneer predstavuje nový, komplexne vybavený AV receiver VSX-933 – srdce domáceho audio systému. Zaistí špičkový zvuk až do zostavy 7.1, podporuje vstupy z mnohých prístrojov, najpoužívanejšie a najkvalitnejšie formáty hudby. S využitím vyspelých technológií prepočítava videosignál z pripojených zdrojov na rozlíšenie 4K.

Nový AV receiver Pioneer VSX-933 kombinuje audiofilský zosilňovač s výkonom 135 W na každý kanál s potenciálom až 7.1k so špičkovými D/A prevodníkmi, podporou streamovania hudby z obľúbených online služieb, domácich úložísk a dekodérov všetkých bežne používaných formátov hudby a videa. Množstvo vstupov umožňuje pripojenie kompletnej domácej zostavy audio a video zariadení a výkon vstavaného procesoru v kombinácii so sofistikovaným algoritmom 4K upscalingu zaisťuje prepočet videosignálu z Full HD do rozlíšenia 4K pri snímkovacej frekvencii 60 fps. Pre rýchle a operatívne použitie je do tejto kategórie audio produktov vstavaná podpora prehrávania pomocou Bluetooth.

 

Hudba do celého domu

Medzi najpopulárnejšie funkcie, ktorými výrobcovia audiotechniky vybavujú v poslednej dobe svoje produkty, patrí možnosť synchrónneho prehrávania vo viacerých miestnostiach. AV receiver Pioneer VSX-933 rieši túto funkciu hneď dvoma spôsobmi. Prvý je možnosť rozdelenia kanálov na dve zóny – 5.1 a 2.0. Tento spôsob umožňuje zapojenie priestorového zvuku 5.1 v obývačke s televízorom a zároveň priame káblové pripojenie stereo systému vo vedľajšej miestnosti. Druhú možnosť predstavuje vstavaná technológia FlareConnect™, ktorú predstavili práve Pioneer & Onkyo v minulom roku. Tá umožňuje ovládať prehrávanie ďalších kompatibilných prístrojov pripojených na rovnakú bezdrôtovú Wi-Fi sieť, pričom receiver podporuje obe používané pásma 5 GHz aj 2.4 GHz.

 

Nevyhnutná hudba online vrátane internetových rádií

Donedávna audiofilmi zatracovaný streaming, teda prehrávanie hudby priamo z internetových služieb bez ukladania súborov v počítači, alebo prehrávači, už nemôže byť opomenutý ani v tejto skupine prístrojov. Naviac, stále vyššia kvalita takto dostupných nahrávok a všeobecne stabilné a rýchle pripojenie k internetu rúca predsudky aj mnohých zarytých odporcov tohto spôsobu prehrávania. Preto tu teraz nájdete podporu služieb, ako Amazon Music, Spotify, TIDAL, Deezer a tiež súborov uložených na NAS serveri alebo v počítači pripojenom na rovnakú sieť.

Pohodlné ovládanie streamingu, ale taktiež všetkých ďalších bežných funkcií, uľahčuje tiež voľne dostupná aplikácia pre smartfóny - Pioneer Remote App.

Jednoduchá kalibrácia zvuku v akejkoľvek miestnosti

Aby znel priestorový zvuk tak, ako skutočne má, ponúka tento AV receiver jednoduchú možnosť užívateľskej kalibrácie zvuku v akejkoľvek miestnosti. K tomu využíva technológiu MCACC, ktorá s využitím kalibračného mikrofónu počíta rýchlosť odozvy jednotlivých kanálov a príslušný zvuk optimalizuje pre najpoužívanejšie posluchové miesto v miestnosti. Technológia Phase Control naviac eliminuje fázové oneskorenie medzi hlavnými kanálmi a subwooferom. Výsledkom sú jasnejšie stredové a vysoké frekvencie a optimalizácia dynamiky signálu.

AV receiver Pioneer VSX-933 je na našom trhu dostupný prostredníctvom predajcov distribútora, spoločnosti Basys SK, s.r.o., za odporúčanú maloobchodnú cenu 549 €.

 

----

 

Technické parametre:

Procesor Digital Quad-Core 32-bit DSP (Cirrus Logic)
Výkon 135 W/kanál (6 Ω, 1 kHz, THD 1.0 %, 1ch Driven)
Dolby Atmos®, Dolby Surround Upmixer s podporou DTS formátov
DTS:X®, DTS Neural:X® Upmixer s podporou Dolby formátov
Reflex Optimizer
Dolby® TrueHD, Dolby Digital Plus
DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS 96/24, DTS-ES, DTS Express
DSD Disc (SACD) Playback cez HDMI (2,8 MHz/2k, 5.1k)
384 kHz/32-bit D/A prevodník AK4458 (AKM)
Audio Return Channel (ARC) na HDMI
Kalibrácia MCACC Auto Room Tuning
Phase Control
Subwoofer EQ
Ultra HD Pass-through s HDCP 2.2 (4K/60p/4:4:4/24-bit, 4K/24p/4:4:4/36-bit, 4K/60p/4:2:0/36-bit)
HDR10, HLG and BT.2020 Wide Colour Gamut Signal Pass through
Kompatibilita s Dolby Vision
Ultra HD Upscaling (1080p na 4K)
3D Ready (Blu-ray Disc™, Broadcast a hry)

Porovnať produkty