BaSys.sk BaSys.sk BaSys.sk

Pro Audio

Na cesty

Domáce Audio

Do Auta
Témy Close X

Predstavujeme A-40AE


2018/07/25

Nový zosilňovač Pioneer bol navrhnutý tak, aby odrážal posledné trendy v počúvaní hudby. A-40AE osloví rovnako nováčikov ako aj skúsených záujemcov o vernú reprodukciu. Komplexná výbava, kvalitné komponenty, dielenské spracovanie a dobre definovaný zvukový prednes sú predpokladom, aby sa A-40AE stal kandidátom na budúcu klasiku vo svojej kategórii.


Zosilňovač Direct Energy

Koncový stupeň Direct Energy s vysokou účinnosťou poskytuje výkon 2 x 75 W (4 Ω), pričom vďaka nižšej spotrebe je šetrný k životnému prostrediu. Zároveň komponenty zosilňovača Direct Energy zostávajú studené preto je ich spoľahlivosť a stabilita vzhľadom k rovnomerných prevádzkovým teplotám vyššia ako v prípade zosilňovačov, ktoré sa pri prevádzke zahrievajú. Po zvukovej stránke je zosilňovač ladený tak, aby mal malé skreslenie a zahral aj jemne detaily s čistotou.

Výbava pre dnešok ...aj zajtrajšok

S komplexnou výbavou ponúka A-40AE prístup k širokému spektru hudby a poradí si s väčšinou komponentov v domácnosti. Okrem piatich linkových vstupov je k dispozícii aj jeden pre gramofóny s prenoskou MM a linkový vstup, ktorý dodáva signál príslušného aktívneho zdroja externým záznamovým zariadeniam a ďalším komponentom. Tým môže byť napríklad externý slúchadlový zosilňovač, aj keď je potrebné podotknúť, že Pioneer A-40AE je dobrým zvukovým výstupom pre slúchadlá osadený už od výroby.

 

Dva digitálne vstupy (optický a koaxiálny) umožňujú pripojenie napr. audio prehrávačov alebo televízora s digitálnymi výstupmi. Zážitok pri sledovaní TV je potom neporovnateľne vyšší ako pri použití vstavaných reproduktorov v plochým televízoroch. Interný D/A prevodník môže spracovať vzorkovaciu frekvenciu audio signálu až do 192 kHz a preto je prostredníctvom digitálnych vstupov plne podporovaná reprodukcia hudby vo vysokom rozlíšení.

 

V tejto cenovej kategórii je vzácne nájsť zosilňovač s pripojením pre dva nezávislé páry reprosústav, ktoré sú navrhnuté tak, aby mohli byť ovládané jednotlivo alebo paralelne. Obidva páry sú pripojené do pevných, izolovaných skrutkovacích svoriek, do ktorých možno zasunúť aj 4 mm banániky.

 

Na rozdiel od niektorých svojich viac puristických predchodcov je zosilňovač A-40AE vybavený ovládacími prvkami pre nastavenie úrovne hĺbok, výšok a vyváženia stereofónnej bázy, ktoré sú starostlivo navrhnuté tak, aby boli úplne vylúčené zo signálové dráhy, čím sa dosiahne ešte lepšia kvalita zvuku. Režim Power Amp Direct, ktorý obchádza aj reguláciu hlasitosti taktiež umožňuje vlastníkom pripojiť externý predzosilňovač.

 

Vysoká kvalita skrz na skrz

Oceľové šasi s vysokou torznou tuhosťou poskytuje zosilňovaču najlepšiu možnú ochranu proti mechanickému a elektromagnetickému rušeniu. Čelný panel a ovládač hlasitosti sú vyrobené z hliníkovej zliatiny. A-40AE má tiež veľmi presne navrhnutý napájací zdroj osadený kondenzátormi ELNA, ktoré sú špeciálne vyrobené pre Pioneer.

Pioneer A-40AE bude dostupný v čiernej a striebornej farbe od septembra 2018.

Porovnať produkty